Хімічний семінар у школі

Опубліковано: 13.05.2015, 11:16

Хімія займає особливе місце серед шкільних дисциплін. Як навчальний предмет вона формує в учнів уявлення про наукову картину світу, формує їх світоглядну позицію і життєві переконання, дає можливість експериментувати, висувати і доводити наукові гіпотези. Але все це буде можливим лише в тому випадку, якщо в учнів у процесі навчання буде сформований інтерес до знань, інтерес до предмету.

1

12 травня за ініціативи зав. кафедри хімії, екології та методики їх навчання, професора Совгіри С.В., доц. Валюк В.Ф., доц. Цимбалюк В.В., доц. Горбатюк Н.М., доц. Гнатюк Н.О., викладача Подзерея Р.В., викладача Скоморох Л.М., вчителя хімії ЗОШ № 14 м. Умані Смирнової О.Ю. відбувся спільний семінар-практикум викладачів та вчителів хімії на тему «Інтегроване навчання як одна з форм пізнавальної активності учнів на уроках хімії».

 

2а

 

У ході семінару вчитель Смирнова О.Ю. провела інтегроване відкрите заняття «Застосування вуглеводів, їхня біологічна роль». Під час окремих етапів заняття до проведення хімічних дослідів було долучено к.х.н., доц. Цимбалюк В.В.

 

2б

 

Після проведення наукового заходу учасники дійшли висновку, що інтерес до навчання зростає, коли матеріал має тісний зв’язок з актуальними проблемами сучасності, відповідно формується система прикладних знань та умінь необхідних учневі у повсякденному житті.

 

3

 


Наверх