Виїзна хіміко-лабораторна практика

Опубліковано: 26.05.2015, 9:10

У травні 2015 р. студенти 15 групи (напрям підготовки 6.040101 «Хімія*» спеціалізація: інформатика) вперше проходили виїзну хіміко-лабораторну практику з дисциплін «Загальна хімія» та «Неорганічна хімія» на базі Шацького національного природного парку (Волинська область). Керівництво здійснювала доцент кафедри хімії, екології та методики їх навчання Цимбалюк В.В.

1

На межі Рівненської та Волинської областей

 

2

Студенти-географи допомагають брати проби води з Прип’яті

 

3

Якісний аналіз прип’ятьської води

 

Під час проходження хіміко-лабораторної практики студенти в польових умовах брали проби води з річки Припяті та озера Світязь та проводили їх порівняльний якісний аналіз та кількісний експрес-аналіз.

На базі Шацького лісотехнічного коледжу майбутні хіміки ознайомилися з основами таксидермії. Увагу студентів привернула специфіка використання хімічних речовин при виготовленні опудал тварин. Яскраві враження залишило відвідування «Музею фауни», який є результатом роботи місцевих таксидермістів.

 

4

5

У лабораторії таксидермії Шацького лісотехнічного коледжу

 

 

Подорожуючи до Білорусі, разом з студентами-географами було здійснено екскурсію до Берестейського сміттєпереробного заводу. Тут студенти побачили хід технологічного процесу переробки сміття.

 

6

7

Кількісний експрес-аналіз води з озера Світязь

 

Студенти з користю для себе провели вільний від роботи час. Вони оздоровилися, купаючись у чистій воді озера Світязь, дихали свіжим повітрям соснових лісів, здійснювали захоплюючі ексурсії на території Волинської області.

 

8

Екскурсія до Берестейського сміттєпереробного заводу

 

9

Відпочинок тихим вечором на озері


Наверх