Практика студентів природничо-географічного факультету на Прикарпатті

Опубліковано: 10.06.2015, 11:46

З 29 травня по 3 червня студенти 2 курсу природничо-географічного факультету проходили фахову практику із загальної екології та зоології на Прикарпатті під керівництвом професора Світлани Совгіри, викладачів Романа Подзерея, Світлани Люленко. За сприяння профкому університету (голова профкому доц. Осадчий О.С.) мали можливість не тільки здійснити дослідження природи Прикарпаття, але й оздоровитися. Базою практики обрано місто Яремче.

Студенти вивчали типи екосистем гірських районів та їх функціонування, біотичне та ландшафтне різноманіття. Кожен день практики відзначався різноманітними пішими походами, виїзними маршрутами та сходженням у гори. Насичена й багатогранна за змістом навчально-практична програма у перлині України – Прикарпатті надала студентам необхідний фактичний матеріал, який ще належить узагальнити. У той же час практика була сферою застосування уже отриманих знань, і у цьому розумінні була кінцевою метою пізнання природи. Взаємозв’язок пізнання і практики у одному із самих мальовничих місць держави приніс студентам університету користь і естетичну насолоду.

Вони здійснили сходження на гору Говерла. Практика пройшла стежкою Довбуша, гірськолижним курортом Буковель, вольєрним господарством міста Яремче, Карпатським національним природним парком. Студенти побували на гірській річці Прут, водоспадах «Пробій» (висота падіння води 8 м), «Салатручіль» (висота перепаду води 6 м), «Женецький» (вода вільно падає з висоти 15 м). Ознайомилися із експозицією Музею етнографії та екології Карпатського краю.

1 2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

Майбутні вчителі отримали незабутні враження від краси природи Карпат, набули досвіду проведення екскурсій та отримали заряд позитивної енергії на цілий рік.


Наверх