> Семінар – майстер-клас «Харчові добавки» | Офіційний сайт природничо-географічного факультету УДПУ ім. П.Тичини

Онлайн реєстрація

Природничо-географічний факультет
Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини
пропонує Вам заповнити анкету вступника.

Надіславши анкету абітурієнта, Вас постійно повідомлятимуть про особливості вступної кампанії та терміни проведення профорієнтаційних заходів в університеті.

Бажаю навчатись за такими спеціальностями:

  • Географія. Біологія. (краєзнавчо-туристична робота)
  • Географія. (землевпорядкування та кадастр)
  • Біологія. (практична психологія)
  • Біологія. Хімія.
  • Хімія. (інформатика)
  • Хімія. Біологія.
  • Біологія.
  • Географія.
  • Хімія.

Форма навчання:

Про себе повідомляю:

Прізвище, ім'я, по-батькові:
Дата народження:
Назва навчального закладу:
Рік закінчення:
Адреса постійного проживання:
Область, район:
Населений пункт:
Вулиця, будинок:
Моб. телефон:
Електронна адреса:


Семінар – майстер-клас «Харчові добавки»
Опубліковано: 18.04.2016, 7:47

12 квітня  на кафедрі хімії, екології та методики їх навчання в рамках Днів науки в УДПУ з ініціативи доцента Валентини Цимбалюк організовано та проведено семінар – майстер-клас «Харчові добавки». У заході взяли участь науковці кафедри (професор Світлана Совгіра, доценти Вікторія Валюк, Наталія Горбатюк, викладач Роман Подзерей), студенти 15  та 11а груп природничо-географічного факультету.

2 1

Метою семінару обрано ознайомлення учасників із новими даними про використання харчових добавок в Україні, про вміст їх в продуктах харчування, тенденціями їх зростання та обсягу виробництва в світі.

3 4

Під час семінару було подано перелік продуктів харчування, у яких заборонені харчові добавки, ставилося питання про необхідність підготовки спеціалістів з харчових добавок в Україні та про посилення санітарного надзору за їх використанням.6 5

 

Були підняті проблеми про: функціональну роль харчових добавок у технологічному процесі, харчові барвники, токсичні ефекти харчових добавок, орієнтування в безпечності асортименту харчових  продуктів, фальсифікацію харчових продуктів тощо.

7

Друга частина семінару пройшла у вигляді майстер-класу, на якому викладачі навчали студентів виявляти неякісні продукти харчування із високим вмістом харчових добавок.

8

Втім, при виборі продуктів харчування бажано віддавати перевагу продуктам, виготовленим власноруч. Це дозволить звести до мінімуму використання харчових добавок, а, отже, зменшить ризики, пов’язані з їх споживанням. Не потрібно також забувати про те, що лише повноцінне, збалансоване та здорове харчування є справжньою запорукою здоров’я та гарного самопочуття.


Наверх