Семінар – майстер-клас «Харчові добавки»

Опубліковано: 18.04.2016, 7:47

12 квітня  на кафедрі хімії, екології та методики їх навчання в рамках Днів науки в УДПУ з ініціативи доцента Валентини Цимбалюк організовано та проведено семінар – майстер-клас «Харчові добавки». У заході взяли участь науковці кафедри (професор Світлана Совгіра, доценти Вікторія Валюк, Наталія Горбатюк, викладач Роман Подзерей), студенти 15  та 11а груп природничо-географічного факультету.

2 1

Метою семінару обрано ознайомлення учасників із новими даними про використання харчових добавок в Україні, про вміст їх в продуктах харчування, тенденціями їх зростання та обсягу виробництва в світі.

3 4

Під час семінару було подано перелік продуктів харчування, у яких заборонені харчові добавки, ставилося питання про необхідність підготовки спеціалістів з харчових добавок в Україні та про посилення санітарного надзору за їх використанням.6 5

 

Були підняті проблеми про: функціональну роль харчових добавок у технологічному процесі, харчові барвники, токсичні ефекти харчових добавок, орієнтування в безпечності асортименту харчових  продуктів, фальсифікацію харчових продуктів тощо.

7

Друга частина семінару пройшла у вигляді майстер-класу, на якому викладачі навчали студентів виявляти неякісні продукти харчування із високим вмістом харчових добавок.

8

Втім, при виборі продуктів харчування бажано віддавати перевагу продуктам, виготовленим власноруч. Це дозволить звести до мінімуму використання харчових добавок, а, отже, зменшить ризики, пов’язані з їх споживанням. Не потрібно також забувати про те, що лише повноцінне, збалансоване та здорове харчування є справжньою запорукою здоров’я та гарного самопочуття.


Наверх