74-а річниця визволення Умані від нацистської окупації

Опубліковано: 14.03.2018, 8:50

Делегація нашого університету взяла участь у загальноміських заходах з нагоди 74-ої річниці визволення Умані від нацистської окупації. Викладачі та студенти разом із керівництвом міста, ветеранами війни, учасниками АТО, воїнами-інтернаціоналістами, представниками громадськості вшанували пам’ять полеглих воїнів-визволителів, поклавши вінки і квіти до обеліска Слави.


Вшановуючи поіменно воїнів, які полягли, визволяючи нашу землю від нацизму, поминаючи тих, хто був похований, як невідомий солдат, у ці березневі дні уманчани об’єднуються у прояві почуттів патріотизму та гордощів за свою звитяжну історію. З вдячністю пригадуючи тих, хто у жорстокій битві виборював свободу нашої держави, відомих і невідомих героїв визвольних боїв, всіх ветеранів війни, учасники міських заходів схилили голови перед їх немеркнучим подвигом, хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих у боях, знаних і шанованих у місті ветеранів війни, наших визволителів, душі яких уже відлетіли у вічність.


У день визволення Умані живі квіти та вінки лягли також до меморіальної алеї Героїв Уманщини, стели біля братської могили військовополонених «Уманська яма», в урочищі «Сухий яр», підніжжя пам’ятного знака «Танк Т-34», меморіального комплексу по вулиці Київській, пам’ятнику Івану Черняховському.


Світла пам’ять і вічна слава героям, загиблим за звільнення нашого рідного краю! Низький уклін дорогим землякам-ветеранам битви із загарбниками!


Наверх