Українська пісня стала ближчою для студентів із Туркменістану

Опубліковано: 23.04.2018, 16:10

19 квітня 2018 року студентам 11а та 21а груп природничо-географічного факультету із Туркменістану випала нагода ближче познайомитися із українською піснею. Вони відвідали святковий, з нагоди 20-річного ювілею, концерт вокального чоловічого тріо «Гонта» Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, відгукнувшись і підтримавши ініціативу кураторів Вікторії Берчак та Олени Андрієнко.

Народне чоловіче тріо «Гонта» – яскрава перлина співочої Черкащини. Основу його репертуару складають давні й сучасні українські пісні – взірці українського вокального мистецтва. Цінним у творчій практиці самобутнього колективу – єдиного в Україні чоловічого вокального тріо – є акапельний спів, що зберігає у первозданній красі та багатстві славні традиції багатоголосся. Талановиті учасники тріо не тільки вражають щирістю виконання пісень, вони ще й грають на багатьох музичних інструментах. Пісенна творчість заслужених працівників культури України Валентина Купчика, Василя Семенчука та Петра Волошина зміцнює народні мистецькі традиції, формує у сучасників високе почуття патріотизму та національної гордості, збагачує духовно.

Емоційно піднесені від знайомства з українською піснею, іноземні студенти зазначали, що пісні проникливі та мелодійні, навіть, якщо вони не зовсім розуміють, про що ці пісні та, мабуть, по всій землі люди завжди співали про народження та смерть, любов та зраду, побут та працю, військову славу та рідну землю!


Наверх