Традиційна наукова експедиція екологів університету

Опубліковано: 18.09.2018, 9:43

13-15 вересня науково-дослідна лабораторія «Екологія і освіта» УДПУ організувала й провела експедицію з вивчення можливостей створення нових заповідних об’єктів у Центральній частині Південно-Бузького екологічного коридору. Захід відбувався в рамках держбюджетної теми «Систематизація потенційних та створення нових заповідних об’єктів Південно-Бузького екологічного коридору за активної участі молоді», що виконується на кафедрі хімії, екології та методики їх навчання (керівник – професор Світлана Совгіра). Експедиція подолала понад 300 км територіями Черкаської та Вінницької областей.
До експедиції долучились декан природничо-географічного факультету Валерій Миколайко, науковці лабораторії «Екологія і освіта», студенти та викладачі природничо-географічного факультету, завідувач лабораторії біорізноманіття екосистем Інституту агроекології і природокористування НААН Євгенія Ткач та державний інспектор з охорони навколишнього середовища Вінницької державної екологічної інспекції Ярославна Шестопал.








Учасники експедиції апробовували методику створення нових заповідних об’єктів, виконували індивідуальні наукові дослідження обраної проблеми. Науковці-екологи за допомогою різних приладів визначили якість окремих параметрів навколишнього середовища.
Також проведено природоохоронну акцію з упорядкування прибережної смуги протяжністю 25 метрів та презентовано рецензенту Євгенії Ткач монографію «Систематизація регіональних екомереж та перспективних заповідних територій Південно-Бузького меридіонального екологічного коридору» авторів С.Совгіри, Г.Гончаренко, В.Миколайка, Н.Душечкіної
З результатами експедиції можна ознайомитися в аудиторії 211 (корпус №1).


Наверх