Екскурсія на метеорологічну станцію Умань

Опубліковано: 22.10.2018, 10:20

Упродовж багатьох років стало традицією проведення навчальних екскурсій на метеорологічну станцію Умань. Нещодавно під керівництвом доцента кафедри географії та методики її навчання Ситника О.І. така екскурсія була організована для студентів 1 курсу спеціальності 014.07 Середня освіта. Географія.
Метеорологічна станція Умань була заснована у 1885 р. як лабораторія Уманського училища землеробства і садівництва, де студенти під керівництвом В.О. Поггенполя набували навичок спостереження за станом погоди. Згодом вона стала однією із мережевих метеостанцій і зараз займає чільне місце як реперна станція в системі гідрометеорологічної служби України.

Під час екскурсії студенти знайомились з організацією і проведенням метеорологічних спостережень на мережевих метеостанціях, облаштуванням і функціонуванням метеорологічного майданчика, будовою і принципом роботи окремих метеорологічних приладів, особливостями первинної обробки результатів спостережень.
Раритетна дерев’яна лава. що збереглась від часу заснування метеорологічної станції Умань

Професорсько-викладацький склад кафедри географії та методики її навчання УДПУ імені Павла Тичини висловлює щиру вдячність колективу метеорологічної станції Умань за допомогу в організації тематичних навчальних екскурсій для студентів природничо-географічного факультету, що сприяє розширенню їх світогляду і набуття професійних знань та навичок.


Наверх