Міжнародні досягнення нашого магістранта

Опубліковано: 11.09.2013, 10:01

У кінці серпня в селі Абрамцево (Російська Федерація) відбулася перша Молодіжна науково-практична літня школа Російського географічного товариства «География в современном мире: проблемы и перспективы», де зібралися студенти та молоді науковці з Росії, України, Білорусі, Казахстану, Вірменії, Таджикистану. Серед учасників заходу був і наш магістрант природничо-географічного факультету Ганущак Юрій.

Учасник Молодіжної науково-практичної літньої школи
Юрій Ганущак

До читання лекцій і проведення майстер-класів були залучені провідні російські та зарубіжні вчені, серед яких Н.С. Касімов, В.М. Котляков, О.М. Чилінгаров, А.А. Васильєв, А.А. Бакланов, Жан Радвані, Олександр Мерфі. Запрошені експерти розповіли молодим географам про особливості розвитку науки під впливом соціального замовлення; сучасні проблеми людства та стратегії виживання суспільства в умовах потужного антропогенного навантаження на природу; специфіку проведення досліджень науковцями-початківцями.

Обговорення важливих географічних проблем сучасності

Гордість природничо-географічного факультету

Під час проведення семінару Юрій виступив з доповіддю на тему «Використання покладів сланцевого газу на території України», що викликало неабияку зацікавленість ровесників та старших колег. З метою виявлення кращих учнів школи був організований брейн-ринг, у якому перемогу здобула команда вихованця нашого університету. За активність та ініціативність Президія Російського географічного товариства нагородила Юрія Ганущака пам’ятним дипломом та свідоцтвом учасника.

Диплом переможця

Свідоцтво учасника Молодіжної науково-практичної літньої школи


Наверх