Навчально-методична та наукова співпраця географів

Опубліковано: 17.05.2019, 12:25

Згідно договору про навчально-методичну та наукову співпрацю між Льотною академією НАУ (м. Кропивницький) і природничо-географічним факультетом Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, кафедра географії та методики її навчання (зав. кафедри географії та методики її навчання Браславська О.В., доктор педагогічних наук, професор) запросила доктора географічних наук, доцента, завідувача кафедри менеджменту, економіки, права та туризму Колотуху Олександра Васильовича до проведення лекції на тему «Геопросторова організація рекреаційно-туристської діяльності (на прикладі спортивного туризму)» для викладачів і студентів спеціальності «Географія».

Колотуха Олександр Васильович – доктор географічних наук, академік Міжнародної академії дитячо-юнацького туризму та краєзнавства, член виконкому Міжнародної Федерації спортивного туризму, провідний науковець в сфері спортивного туризму, автор понад 200 наукових та науково-методичних праць, монографій, словників-довідників з проблем спортивного туризму та активної рекреації.


Метою проведення лекції було ознайомлення викладачів та студентів із основними теоретичними положеннями геопросторової організації спортивного туризму та активної рекреації в Україні та в світі.

Колотуха О.В. запропонував присутнім фото і відеоматеріали своєї участі у туристських походах в Українські Карпати (зимовий лижний туризм), по річках Черемош, Південний Буг, Синюха (водний туризм). Продемонстрував фотоматеріали про свою участь у проекті «Сім вершин» (сходження на найвищу вершину Кавказьких гір – гору Ельбрус, Австралійських Альп – гору Косцюшко). Із захопленням присутні ознайомились із фотоматеріалами про його участь в експедиції до Нової Зеландії.


Наприкінці лекції О.В. Колотуха презентував кафедрі свої останні наукові праці – монографію «Геопросторова організація спортивного туризму» та «Словник-довідник зі спортивного туризму та активної рекреації: систематизація, географія, практика».


У прикінцевому слові Олександр Васильович щиро подякував організаторам зустрічі і висловив сподівання на подальшу тісну співпрацю між нашими кафедрами та навчальними закладами.


Наверх