Науково-практичний семінар біологів

Опубліковано: 22.05.2019, 12:32

У травні 2019 року науково-педагогічні працівники кафедри біології та методики її навчання під керівництвом завідувача Ігоря Красноштана ініціювали проведення науково-практичного семінару «Науково-практичні аспекти дослідної діяльності майбутніх вчителів біології». До заходу долучилися методист районного відділу освіти Людмила Курган та вчителі закладів загальної середньої освіти Уманської районної ради.

Робота семінару була спрямована на вирішення актуальних проблем науково-практичних аспектів дослідної діяльності майбутніх вчителів біології. Теоретична й практична частини семінару передбачали виступи науковців та освітян.

Тетяною Небиковою вперше було використано ідею лепбуків, для організації проектної діяльності учнів та студентів під час вивчення біології.

Людмила Курган звернула увагу науковців і вчителів на учнівську науково-дослідну діяльність, як обов’язкових елемент використання навчальної програми з біології.

Людмила Марно, інженер-дендролог, розкрила особливості упорядкування дендрарію агробіостанції УДПУ ім. П. Тичини та звернула увагу на обов’язкову паспортизацію деревних порід, що ростуть на території школи.

Леся Мороз поділилася досвідом проведення наукових досліджень в галузі орнітології.

Ігор Красноштан звернув увагу на необхідність формування крони яблунь при закладанні шкільних садів, зазначив про важливість використання біологічно активних речовин у догляді за розарієм.

Валерій Миколайко наголосив на важливості використання інтродукованих видів в озелененні і поділився досвідом розмноження та укорінення малопоширених культур в умовах тепличного комплексу агробіостанції.

Місцем проведення науково практичного семінару було обрано структурний підрозділ університету – агробіологічну станцію, де викладачі кафедри біології та методики її навчання продемонстрували учасникам потенціал агробіостанції для здійснення дослідної діяльності майбутніх вчителів біології, ознайомили із роботою 8 наукових відділів і навчально-дослідницьких ділянок.

За результатами роботи семінару його учасниками було обговорено перспективи подальшої співпраці між науково-педагогічними працівниками кафедри біології та методики її навчання і вчителями закладів загальної середньої освіти Уманського району у напрямку проведення наукових досліджень з біології й відображення їх результатів під час захисту науково-дослідницьких робіт МАН. Організатори семінару висловлюють слова вдячності за надану підтримку декану природничо-географічного факультету Валерію Миколайку, директору агробіостанції Анатолію Зозулі та за активну участь у семінарі методисту районного відділу освіти Людмилі Курган і вчителям закладів загальної середньої освіти Уманського районної ради.


Наверх