Польова практика із фізико-географічних дисциплін

Опубліковано: 12.07.2019, 18:00

Природничо-географічний факультет є особливим серед інших структурних підрозділів нашого університету. Завдання, котрі постають перед географами, неможливо вирішувати без польової або експедиційної роботи. Така діяльність – це найбільш наочний метод закріплення теоретичних знань, отриманих під час лекційних і семінарських занять. Тому, польові навчальні практики відіграють найважливішу роль у підготовці географів й займають значну частину від загального обсягу навчального плану.


На початку літа 2019 року відповідно до навчального плану спеціальності 014.07 Середня освіта (Географія) відбулася навчальна-польова практика з дисциплін «Загальне землезнавство» й «Географія материків і океанів» під керівництвом к. г. н., доцента кафедри географії та методики її навчання Олександра Лаврика і за участі лаборанта Яни Грицкової.


Студенти 2 курсу 22 групи проходили навчально-польову практику в околицях м. Умані. Практиканти вивчали особливості рельєфу і геологічної будови, досліджували кліматичні і мікрокліматичні умови, особливості ґрунтового покриву й гідрологічні особливості річок Уманка та Кам’янка.


Характерною рисою географічних польових практик є те, що виконувати завдання студентам доводиться колективно, у групах, де результат кожного залежить від уміння працювати в команді, взаєморозуміння і взаємодопомоги. Чітке і злагоджене виконання різних видів робіт кожним студентом є запорукою не лише успішного проходження практики, але й безпеки життя і здоров’я всіх членів колективу. Навчально-польова практика з дисциплін «Загальне землезнавство» та «Географія материків і океанів» дала змогу ще більше згуртувати дружній колектив 22 групи й одночасно сприяла становленню студентів як майбутніх фахівців.


Наверх