Зустріч з майстром декоративного розпису

Опубліковано: 08.11.2013, 16:15

7 листопада 2013 року на природничо-географічному факультеті відбулася зустріч студентів першого курсу з майстром декоративного розпису, членом  національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслуженим майстром народної творчості України Поліщук Оленою Василівною. Захід було проведено разом із  Науковою бібліотекою з нагоди Дня художника. 

Неповторний світ власних образів та краси створює Олена Василівна Поліщук. З живих квітів життя вона створює квіти мистецтва, які пахнуть луками та лісами, й дарують людям радість та прекрасні емоції. Олена Поліщук у своїй творчості намагається втілити почуття, які живуть у народному фольклорі. Але вона не ілюструє фольклор, а творить нові естетичні образи у чарівному світі народного живопису.

Покликання Олени Василівни – захоплення українським народним декоративним розписом. Вона зібрала і творчо відтворила більше 120 зразків настінних розписів Черкащини періоду 1920-1930-х рр., провела низку персональних виставок. У творах Олени Поліщук збережено і творчо збагачено традиції настінних розписів та мальовок Черкащини. Значна кількість розписів виконана за мотивами українських народних пісень, билин, дитячих казок, творів Тараса Шевченка та Василя Симоненка.

Частиною любові до народного мистецтва майстриня щедро поділилася зі студентам  природничо-географічного факультету. Атмосфера заходу була дуже теплою та невимушеною. Всі присутні отримали можливість ближче познайомитися з талантом і творчістю Олени Василівни, яка  розповіла про свій життєвий і творчий шлях, а також поділилася з аудиторією деякими секретами майстерності в українському декоративному розписі. У відвертій розмові  зі студентами майстриня розповіла про важливість позитивного погляду на життя, невпинного навчання й натхненної праці над собою. Кожен з присутніх мав можливість поставити майстрині свої запитання.

Захоплені побаченим, студенти гучно вітали гостю шквалом оплесків. Наприкінці зустрічі декан факультету Якимчук Руслан Андрійович висловив  слова вдячності Олені Василівні за прекрасну зустріч. На згадку  про зустріч з прекрасним майстром краси  Олені Василівні подарували квіти  та найкращі побажання від Наукової бібліотеки, студентства та керівництва факультету.

 


Наверх