Науково-методичний семінар

Опубліковано: 30.11.2013, 12:25

27 листопада на факультеті за участі міського відділу освіти та вчителів біології, хімії та географії Умані та Уманського району відбувся науково-методичний семінар «Методичні особливості підготовки майбутніх педагогів до профільного навчання учнів в загальноосвітніх навчальних закладах». Декан факультету канд. біологічних наук, доц. Якимчук Р.А.у своєму виступі наголосив на тому, що у вищих навчальних закладах педагогічного профілю необхідно передбачити підготовку педагогічних кадрів з урахуванням потреб профільної школи.

Вступне слово декана

Про профільне навчання у класах біологічного спрямування
розповідає канд. пед. наук, доц. Шулдик В.І.

У своїх виступах канд. пед. наук, доц. Шулдик В.І., канд. пед. наук, доц. Горбатюк Н.М. та викладач Запорожець Л.М. охарактеризували мету профільного навчання, визначили зміст курсів для профільних класів, на основі аналізу програм біології, хімії та географії для профільних класів виявили методичні особливості даних курсів.

Доповідь методиста Уманського міського відділу освіти Плющ Т.М.

Основні проблеми профільного навчання розглянула учитель біології Небикова Т.А. – учитель методист, заступник директора з навчально-виховної роботи Уманської ЗОШ I –III ст. № 9

Методист міського відділу освіти Плющ Т.М. ознайомила присутніх з напрямами профільного навчання в  загальноосвітніх навчальних закладах міста Умані. Вчителі біології і хімії загальноосвітніх шкіл Умані та с. Родниківки поділились з присутніми досвідом роботи в профільних класах та проблемами забезпечення профільного навчання відповідними підручниками, навчально-методичними посібниками і засобами навчання.

Обговорення проблем навчання під час екскурсії до геологічного музею Євразії

Учасники семінару обговорили питання подальшої співпраці науковців факультету та вчителів міста Умані в напрямку вирішення проблем навчально-методичного забезпечення профільної школи.


Наверх