Плекаємо молодих науковців

Опубліковано: 28.04.2014, 14:39

25 квітня 2014 року в рамках угоди про творчу співпрацю між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини (кафедра біології та методики її навчання), Інститутом молекулярної біології і генетики НАН України та Інститутом оздоровлення і відродження народів України Потопальського Анатолія Івановича відбулася чергова зустріч кандидата біологічних наук, старшого наукового співробітника  ІМБІГ Заїки Леоніда Андрійовича зі студентами наукової проблемної групи.

Плекаємо молодих науковців

Предмет розмови  ? оздоровлення людини і довкілля на молекулярному рівні. В ході зустрічі Леонід Андрійович ознайомив студентів із новітніми дослідженнями в галузі молекулярної біології та генетики, зокрема:      цілеспрямованого покращення спадкової інформації біологічних об’єктів;     очищення довкілля з використанням рослин, здатних засвоювати атмосферний азот замість дорогих добрив;     отримання високих врожаїв на різко засолених ґрунтах; збільшення продуктивності корисних комах (бджіл, шовкопрядів, трихограм), риб, птахів, тварин; боротьбою з агробактеріальним раком рослин на основі принципово нової технології його діагностики, профілактики і лікування.

Плекаємо молодих науковців

Гуртківці виявили інтерес до проблеми, що винеслась на обговорення. У рамках подібних наукових заходів вони поринають у світ нових наукових відкриттів і як майбутні фахівці, отримують неоціненний професійний досвід.


Наверх