Свято зустрічі птахів

Опубліковано: 04.04.2016, 14:00

1 квітня на природничо-географічному факультеті традиційно проводиться Свято зустрічі птахів. Цього року активну участь в заході взяли вчителі та учні загальноосвітньої школи № 8 міста Умань.

Мета цієї акції – виховати в учнів та студентів ціннісне ставлення до біорізноманіття, проводити широку просвітницьку роботу та практичні дії з охорони і збереження орнітофауни.

Головними завданнями акції організатори поставили: ознайомлення з видовим різноманіттям зимуючих птахів своєї місцевості; надання знань з біології птахів, їх місце гніздування; пропаганда практичних заходів щодо охорони птахів та місць їх мешкання, підгодівля птахів взимку, виготовлення та розвішування штучних місць гніздування.

Прозвучало багато цікавого про птахів, які зимують в теплих краях, прочитані вірші, виконані пісні. Був проведений конкурс загадок, конкурс «Загадковий птах», вікторина.

Учасники заходу мали змогу прослухати запис голосів пташок: співочого дрозда, одуда, зозулі, дятла, горлиці, голуба та інших.

Родзинкою свята став майстер-клас з виготовлення годівничок, а на завершення, викладачі та студенти факультету передали їх учням школи для розвішування на деревах. До свята працівниками бібліотеки влаштовано книжкову виставку та виставку плакатів із зображенням птахів.

Організатори акції дякують всім викладачам, вчителям, студентам і учням, які взяли участь у святі.

112


Наверх