Святкування масляної на факультеті

Опубліковано: 02.03.2017, 9:47

Масляна – святковий цикл, що зберігся з дохристиянських часів і пов`язаний із проводами зими та зустріччю весни. Масляна святкується в останню неділю перед Великим постом, за сім тижнів до Великодня. Головними атрибутами свята є страви з борошна та молока (найчастіше, млинці, вареники).
DSC_7057
Цього річ на масляну студенти зустрічали гостей одягнені у традиційне українське вбрання, демонстрували народні традиції, пов’язані із святкуванням Масляної, організували народні забави та різноманітні конкурси.
DSC_7069
До смаку гостям та студентам виявилися різноманітні млинці, вареники, пироги, пампушки і домашні смаколики, приготовлені дбайливими руками викладачів та студентів університету, що взяли участь у підготовці до свята.
DSC_7081
Участь у ярмарку взяли іноземні студенти факультету. Вони із радістю пригощали гостей ярмарку приготовленими власноруч млинцями. Особлива подяка студентській раді факультету за чудову підготовку та неперевершену атмосферу свята, а також усім активним учасникам, без яких і свято не було б святом!
DSC_7089
Загалом Масляний ярмарок залишив у всіх незабутні враження!


Наверх