Студенти долучилися до Всеукраїнської акції «Первоцвіт – 2015»

Опубліковано: 02.05.2015, 21:40

В Україні проходить Всеукраїнська акція «Первоцвіт – 2015». В рамках цієї акції викладачі “Лабораторії ботаніки та фіторізноманіття” провели виховний захід «Збережи первоцвіти», в якому взяли учать студенти 1-3 курсів.

1

2

9

Мета заходу – формування активної позиції щодо збереження довкілля та виховання особистої відповідальності за раціональне використання біотичних ресурсів.

Цікаво та змістовно учасники заходу розповіли та за допомогою мультимедійної презентації показали цікаві види первоцвітів, які зростають на території Черкащини і потребують охорони та бережного ставлення. Студенти розповідали цікаві вірші та легенди, співали пісень про первоцвіти.

3

4

5

Для збереження природної рівноваги, охорони та збереження рідкісних, а особливо зникаючих видів первоцвітів, студенти природничо-географічного факультету під керівництвом доцента кафедри біології та методики її навчання Чорної Г.А. ось уже декілька років проводять надзвичайно корисну та цікаву роботу – вирощують первоцвіти на території агробіологічної станції УДПУ. Ранньої весни територія дендрарію вражає своєю красою,  милують око підсніжник звичайний, проліска дволиста й сибірська, первоцвіт лікарський, гіацинти, білоцвіт весняний, медунка темна, горицвіт весняний, які були привезені студентами з різних куточків України.

6

7

8

10

Тож, перед тим як зірвати букет первоцвітів, згадаймо слова Джеральда Даррелла: „Пам’ятайте, у рослин та тварин немає депутатів, їм немає кому скаржитися, їх немає кому захистити, окрім нас, людей, які разом з ними живуть на цій планеті…”

Співробітники лабораторії також закликають кожного не бути байдужим, захищати та дбайливо ставитись до рідної природи!

Цінуйте прекрасне, бережіть первоцвіти!

Невже в майбутньому на світі

Не будуть квітнуть дивні квіти:

Конвалії й фіалки ніжні,

І вісник березня – підсніжник?

Ми всі господарі природи,

Тож збережемо її вроду


Наверх