Науково-методичний семінар вчителів географії та біології

Опубліковано: 22.04.2016, 8:02

19.04.2016 р. на базі Паланської ЗОШ Уманської районної ради Черкаської області за сприяння та участі викладачів кафедри географії та методики її навчання УДПУ імені Павла Тичини відбувся науково-методичний семінар для учителів географії та біології Уманського району «Застосування технологій розвивального навчання на уроках природничого циклу».
Для ознайомлення вчителів із навчальним закладом була проведена екскурсія-огляд «Дизайн шкільної садиби».

1Огляд шкільного географічного майданчика

Під час семінару розглядались питання:
1. Можливості сучасних технологій розвивального навчання в географії

2

З доповіддю «Можливості сучасних технологій розвивального навчання в географії» та презентацією науково-методичних доробок професорсько-викладацького складу кафедри географії та методики її навчання виступає доктор педагогічних наук, професор, зав. Кафедри географії та методики її навчання Браславська О.В.

2. Застосування технологій розвивального навчання на уроках природничого циклу.
3. Про проведення ДПА з природничих дисциплін.

Проводились заходи:
1. Інтегрований урок у 7 класі з географії і біології «Клімат, води і органічний світ Індійського океану. Поняття про популяцію, екосистему та чинники середовища».

3

2. Фрагмент тижня географії «Вивчаємо географію – пізнаємо світ».
3. Виступ екологічної агітбригади «Назустріч майбутньому» на тему «Збереження та раціональне використання грунтів».

4Виступ агітбригади «Назустріч майбутньому»


Під час роботи семінару викладачі та вчителі продемонстрували високий науково-методичний рівень доповідей та повідомлень з різних аспектів зазначеної теми та широкі можливості застосування технологій розвивального навчання вчителями природничого циклу Паланської ЗОШ Уманської районної ради Черкаської області.


Наверх