Виставка «Друге життя побутових відходів»

Опубліковано: 22.04.2016, 14:07

15 квітня на природничо-географічному факультеті проведено виставку студентських виробів із побутових відходів, приурочену до Всеукраїнського дня Довкілля.
2
1
Організаторами заходу виступили співробітники науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта», завідувач лабораторією, доцент Гончаренко Ганна, професор Совгіра Світлана, викладач Душечкіна Наталія.
4
3
Участь у конкурсі взяли студенти 2-4 курсів природничо-географічного факультету.
Мета виставки: надання другого життя побутовим відходам, які втратили своє призначення для усвідомлення соціальних та економічних переваг екологічних технологій переробки вторинної сировини.
6
5
Відвідувачів виставки приголомшив розмах творчої думки студентів. На виставці представлені вироби, виконані із побутових відходів − одноразового посуду, шкаралуп від фісташок, картонних коробок, старих дисків, старих газет, порожніх пластикових пляшок з-під йогурту, стружки з олівців, тетра пакетів з соку і молока та багато інших. Так як матеріал для виготовлення того чи іншого виробу з побутових відходів досить таки неординарний, то готові вироби вийшли креативними і незвичайними.
7
8
Використовуючи пластикові ложки, виделки і тарілки студенти зробили багато різних виробів. Разом із шматочками тканини перетворили пластикові виделки в красиві віяла, ложки використали для створення цікавих кольорів для оформлення букетів тощо. Із пластикових пляшок, пакетів від соків і молока виготовили красиві вази – олівців, кашпо для вазонів, шкатулки тощо.
9
10
Перш, ніж викидати сміття, подумайте, може, на перший погляд вже непотрібним речам ви зможете дати друге життя, тим самим не тільки прикрасивши свій будинок, але і зберегти планету.
11

12


Наверх