Студенти–географи отримали заряд позитивної енергії

Опубліковано: 29.09.2016, 17:00

Cтуденти 42, 42а, 43 груп природничо-географічного факультету (спеціальність «Географія»), викладачі кафедри географії та методики її навчання Кравцова Ірина і Кугай Марина під час екскурсії на один з найкращих в Україні кінних заводів, що знаходиться у місті Жашків переконалися, що коні – це унікальні тварини. Вони володіють цілющою силою, здатні впливати на психіку людини, мають неймовірну граціозність, захоплюючи кожного. Спілкування з кіньми позитивно впливає на людину, адже більш слухняну, спокійну і дружелюбну тварину важко знайти.

Фото 1

На заводі майбутні вчителі географії ознайомилися з особливостями розведення, вирощування і тренінгу коней західноєвропейських порід (Вестфальська, Голштинська, Ольденбурзька, Ганноверська, Бельгійська теплокровних, Рейнська, Голландська теплокровних, Французька сель).

Фото 2

Для утримування тварин на заводі створені найкращі умови. Приємно здивував нас готель для коней, кожен день у якому прибирають, для тварин є душ. Для того, щоб коні завжди були у формі, є тренажер – бігова доріжка.

Фото 3

На сьогоднішній день досягненням заводу є його поголів’я, яке складається з жеребців і кобил зі світовими іменами. Дев’ять жеребців заводу мають німецьку ліцензію жеребця ‒ виробника: Cornet Obolensky, Captain Fire, Lancer III, Artifex, Consolidator, Copperfield, Comme il Faut, Congress, Grand Sportage.

Фото 6

Крім безпосереднього розведення, завод активно інвестує кінний спорт, основою для якого є Жашківська кінноспортивна школа.

Фото 5

Кінний спорт – це філософія, в основі якої «почуття проти сили, сила без жорстокості, поєднання суворості і гнучкості, терпіння, зречення від себе, смиренності у сідлі, впевненості у ході, вродженого таланту тварини і безмежної вдячності вершника».

Фото 7

Спілкування з благородними і граціозними тваринами, єднання з ними, подарувало всім відчуття внутрішньої гармонії і заряд позитивної енергії.


Наверх