Екскурсія до центру культури вина

Опубліковано: 19.07.2018, 13:30

Пізнавальним та цікавим етапом навчальної практики студентів-географів стала екскурсія до «Центру культури виробництва – Шабо». Регіон Шабо володіє давньою історією місцевого виноробства. Ще з 12 століття тут почали вирощувати виноград, саме ж Шабське поселення було засновано приблизно дві сотні років тому швейцарсько-французькими переселенцями. З тих пір Шабо вважається перлиною українського виноробства.


Сьогодні компанія «Шабо» – приклад сучасного виноробного виробництва. Більше тисячі гектарів власних виноградників, унікальний ґрунт субпіщаного типу, сучасне обладнання для переробки винограду і сам по собі винний завод «Шабо» функціонує у відповідності зі строгими європейськими вимогами. Все це створює виробничу систему, що дозволяє здійснювати ефективний контроль якості, починаючи від отримання виноградної лози, до кінцевої продукції – вин.
Студенти під час екскурсії мали змогу відвідати:


Старовинний «Королівський підвал», створений понад 200 років тому французько-швейцарськими переселенцями, в якому був А. С. Пушкін і румунський король Карол.

Стародавній Хересний підвал, де в дубових бочках «дорослішає» унікальне вино – сухий херес.

Гігантські підземні сховища, розташовані на глибині п’яти і дев’яти метрів під землею.

Величний Коньячний двір з дубовими бочками для витримки благородних коньячних спиртів.

Сучасний цех холодного розливу, обладнання якого гарантує стерильність бутилювання і збереження природних властивостей вина.
Насичена програма екскурсії викликала у студентів незабутні враження та емоції!


Наверх