Презентація посібника

Опубліковано: 29.08.2019, 11:20

29 серпня 2019 року доцентом Андрієм Максютовим на засіданні кафедри географії та методики її навчання був презентований навчально-методичний посібник «Географія світового господарства». Завідувач кафедри Оксана Браславська відмітила, що дане наукове видання створене відповідно до новітніх поглядів на географію світового господарства, як інтегральну дисципліну, що поєднує предметний і просторовий підходи до світової економіки, її територіальної структури та функціонування. У посібнику послідовно викладені питання формування глобальної економічної системи, основи територіальної організації світового сільського господарства, промисловості, транспорту, світової торгівлі і сфери послуг.


Члени кафедри відмітили, що в основу навчально-методичного посібника покладено результати багаторічних теоретичних, емпіричних пошуків та країнознавчих досліджень із географії та галузей світового господарства. Базові знання, що акумулюються географією світового господарства як наукою, набувають особливої актуальності в контексті ринкових реформ, що проводяться в Україні, і обумовленої ними концептуальної та практичної значимістю осмислення сучасних глобальних економічних процесів.

Бажаємо подальших наукових досягнень і звершень науково-педагогічним працівникам кафедри географії та методики її навчання!


Наверх