Заходи до Всесвітнього Дня охорони навколишнього середовища

Опубліковано: 05.06.2019, 8:59

Всесвітній день охорони навколишнього середовища щорічно відзначається 5 червня для привернення уваги світової громадськості до проблем навколишнього середовища, а також стимулювання політичного інтересу і відповідних дій.

Всесвітній день охорони навколишнього середовища – подія, що супроводжується такими видовищами, як вуличні мітинги, паради велосипедистів, «зелені» концерти, конкурси творів і плакатів у школах, посадка дерев, а також кампанії з рециркуляції відходів і прибирання території.


Цього дня викладач кафедри хімії, екології та методики їх навчання Віталій Гончарук та студенти-екологи і хіміки провели дослідження, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань. Студенти-екологи ознайомилися з отруйними рослинами та рослинами, які занесені до Червоної Книги України. Студенти-хіміки провели експрес-аналіз якості води ліщинового ставу та річки Кам’янка Національного дендропарку «Софіївка» НАН України. Ці дослідження були проведені під час навчальної практики з екології та хімії студентами 1 курсу.

 


Наверх