Навчальна (польова) практика географів

Опубліковано: 25.06.2019, 21:00

Невід’ємною складовою частиною підготовки студентів 014.07 Середня освіта (Географія) до роботи вчителя географії є навчальна практика із загальногеографічних дисциплін. Згідно навчального плану студенти 12 групи 3-7 червня 2019 року під керівництвом професора, доктора геологічних наук Сергія Половки, викладачів Руслани Дідури та Тетяни Черненко. проходили навчальну практику з «Геології із основами геохімії» та «Картографії із основами топографії».

Мета польової практики: виробити у студентів навички визначення мінералів та гірських порід, ознайомитися із геологічною будовою Умані та фізико-географічною характеристикою району, також закріпити знання роботи із топографічною картою.

Навчально-польова практика здійснювалась за такими маршрутами:
Маршрут №1 Ознайомлення із м. Умань
Точка 1. Екскурсія до Краєзнавчого музею
Точка 2. Комплекс фонтанів «Перлина Умані»

Маршрут №2 Дослідження водно-антропогенних форм рельєфу
м. Умань
Точка 1, 2, 3. Екскурсія до р. Кам`янка, ставу «Мегометр», ставу «Звірки».


Маршрут №3 Дослідження геологічної будови та виходів УКЩ на прикладі Дендрологічного парку «Софіївка» НАН України.

Маршрут №4 Екскурсія до Черкаської філії
«УкрАвтодору» у м. Умань.

Студенти дізнались про схему роботи підприємства та транспортні засоби, за допомогою яких виконується ремонтні роботи на автошляхах.
Маршрут № 5 Похід на асфальтобетонний завод «Авангард».

Маршрут №6 Похід на «Умань Гран кар’єр» та
кар’єр у с. Городецьке.


При проведенні польової практики з «Геології з основами геохімії» та «Картографії з основами топографії» студенти набули навичок комплексного вивчення місцевої природи, поглибили і розширили теоретичні знання, оволоділи уміннями використовувати отримані знання на практиці. Також навчились визначати та досліджувати різні гірські породи, засвоїли й закріпили набуті знання отримані на лекціях і лабораторних роботах.

Насичена програма практики стала важливим етапом професійного розвитку студентів-географів, а у поєднанні з цікавим дозвіллям – запорукою чудового настрою і нових вражень.


Наверх