Наукова екологічна експедиція пам’яті Ганни Гончаренко

Опубліковано: 07.10.2019, 10:02

В пам’ять першого завідувача науково-дослідною лабораторією «Екологія і освіта» Ганни Гончаренко, її співробітники організували й провели експедицію з вивчення можливостей створення нових заповідних об’єктів у Центральній частині Південно-Бузького екологічного коридору. Захід відбувався в рамках держбюджетної теми «Систематизація потенційних та створення нових заповідних об’єктів Південно-Бузького екологічного коридору за активної участі молоді», що виконується на кафедрі хімії, екології та методики їх навчання (керівник – професор Світлана Совгіра). Експедиція подолала понад 400 км територіями Черкаської та Вінницької областей.




Учасники експедиції апробовували методику створення нових заповідних об’єктів на потенційній геологічній пам’яткі природи «Іллінецький кратер – 2». Примітно і почесно для нашого університету те, що функціонуюча пам’ятка природи «Іллінецький кратер» була створена з ініціативи співробітників науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» УДПУ у 2018 році. Нині ця територія є досить відвідуваною в рамках агротуризму.

Науковці-екологи досліджували територію перспективного заповідного об’єкту, за допомогою різних приладів визначили якість окремих параметрів навколишнього середовища. Наразі здійснюється обґрунтування на створення заповідного об’єкта.
Про експедицію та внесок науковців УДПУ у захист навколишнього природного середовища буде опубліковано у вінницькій газеті «Вінничанка». Детальніше з результатами експедиції можна ознайомитися в аудиторії 211 (корпус №1).


Наверх