Природоохоронна акція “Укріплення берегів малих водойм”

Опубліковано: 07.04.2014, 22:48

В рамках Всеукраїнської акції «День Довкілля» під егідою науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» організовано природоохоронну акцію «Укріплення берегів малих водойм» з метою привернення уваги суспільства до проблеми забруднення малих водойм, необхідності дотримання чистоти і озеленення їх приберегової зони, формування екологічного мислення. Ініціатором акції виступили професор Світлана Совгіра та вчителі біології ЗОШ №3 Тетяна Стащенко та Михайло Плющ.

У акції взяли участь викладачі, аспіранти, студенти проблемної наукової групи «Передбачити і запобігти», студенти 2 курсу природничо-географічного факультету, батьки, вчителі ЗОШ №3 та учні екологічної групи «Екос». В загальному кількість учасників, які взяли участь у акції склала біля 100 осіб.

Під час проведення природоохоронного заходу здійснювалося прибирання приберегової смуги Зарембового ставу, що знаходиться на річці Уманка, від побутового сміття. Після акції зібралася значна кількість мішків, повністю наповнених сміттям та побутовими відходами. Прибирання сміття на сьогоднішній день ? це практично єдиний спосіб підтримувати прибережну смугу річки чи ставка в екологічно чистому стані.

У процесі акції проводилося укріплення берегової лінії за допомогою кущів калини та дерену. Висадження кущів супроводжувалося навчанням студентів та учнів технологічним процесам: від підготовки до посадки кожного саджанця.

Учасники акції висловлюють щиру вдячність невідомому спонсору, який назвався Костянтином, за матеріальну і моральну підтримку.


Наверх