Чорнобиль в наших серцях

Опубліковано: 30.04.2014, 10:43

26 квітня на природничо-географічному факультет відбулася круглий стіл «Чорнобиль в наших серцях» приурочений до 28-річчя чорнобильської трагедії за ініціативи викладачів кафедри хімії, екології та методики їх навчання. В акції взяли участь члени проблемної групи «Передбачити і запобігти» та студенти ІІ курсу ПГФ.

Мета заходу – виховання почуття сприйняття чужого болю як свого; загальнонародного горя – як особистого; виховання почуття патріотизму й пам’яті до трагічних сторінок України.

Чорнобиль в наших серцяхЧорнобиль в наших серцях

Під час заходу прозвучали виступи студентів з актуальних проблем: забруднення навколишнього середовища в результаті аварії на ЧАЕС; генетичних наслідків аварії; вилучення іонів радіоактивних металів з води та ґрунту хімічно модифікованими зразками тощо.

Чорнобиль в наших серцяхЧорнобиль в наших серцяхЧорнобиль в наших серцяхЧорнобиль в наших серцяхЧорнобиль в наших серцях

На завершення заходу студенти ІІІ курсу на чолі з деканом факультету Якимчуком Р.А. та викладачем кафедри загального землезнавства та геології Безлатньою Л.О. взяли участь у мітингу пам’яті героїв-ліквідаторів Чорнобильської катастрофи. Вшановуючи загиблих ліквідаторів найбільшої техногенної катастрофи ХХ ст., було покладено квіти до пам’ятника.


Наверх