Комплексна практика на Прикарпатті. День перший: екскурсія до Кам’янець-Подільської фортеці

Опубліковано: 06.06.2016, 8:11

Комплексна практика із загальної екології та зоології студентів 2 курсу природничо-географічного факультету (керівники професор С. Совгіра, доцент Л. Мороз, викладач Р. Подзерей) проходила з 27 травня по 2 червня на Прикарпатті. Стаціонарною базою практики обрано місто Яремче.

У перший день практики 27 травня студенти ознайомилися із історією Кам’янець-Подільської фортеці. Побували на найвищій башті під назвою Папська (Кармелюкові), у Чорній (кутовій) башті, де знаходиться криниця завглибшки 40 м і діаметром 5 м, видовбана у скелі.

Відвідали експозиції підземелля Замкового комплексу, що відтворюють сторінки його історії, експозицію, присвячену історії легкої метальної зброї на Поділлі, де можна вистрілити з арбалета, відчувши себе середньовічним воїном.

Екскурсію у вежах (баштах) і підземеллях фортеці проводили кам’янецький «староста» та його «свита», які цікавими розповідями, піснями, танцями не лише знайомлять екскурсантів з історією замку та озброєнням, а й створюють неповторне відчуття подорожі у часі.

Кам’янець-Подільська фортеця у 2007 році ввійшла до переможців проекту «Сім чудес України».

3 4 2 1


Наверх