Затребуваність професії еколог в Україні

Опубліковано: 03.02.2017, 7:53

Екологія, як наука вписується в контекст вирішення ключових проблем сталого розвитку, де є необхідність узгодження економічних, соціальних і екологічних аспектів. Необхідність пошуку рішень на цю тему свідчить про те, що існує попит на професійних екологів, які відіграють ключову роль в захисті навколишнього середовища і його збереженні для майбутніх поколінь.
Сьогодні ключовими є такі питання:
• Як швидко і де саме відбуваються кліматичні зміни, які призводять до екологічних трансформацій?
• Що роблять деякі види і місця їх проживання більш уразливими, ніж інші?
• Які наслідки збільшення екотуризму для екосистем?
• Як ми можемо примирити потреби в ресурсах зростаючої людської популяції з необхідністю збереження видів та екосистем?
Вивчення екології та навколишнього середовища є основою пошуку відповідей на ці та багато інших питань, пов’язані з практичним збереженням планети.
Кожен бажаючий захистити природу задається головним питанням «де отримати професію еколога». У кожній країні є як мінімум кілька таких установ. Але на сьогоднішній день одні з найкращих вищих навчальних закладів, які готують екологів, знаходяться у Великобританії.
Що стосується України, то розширення екологічного законодавства збільшує затребуваність професії еколога в промисловості і в органах державної влади. Саме це дало можливість нашому університеті відкрити спеціальність – «Екологія».
У своїх блогах екологи пишуть, що еколог ніколи не буде без діла, де б він не знаходився і наскільки б не була затребуваною професія еколога на даний момент. Він завжди має можливість впливати на стан екології в даній місцевості. Екологи завжди оточені великим вибором діяльності через нескінченну кількість проблем.
Але це вдається лише тим, хто більше розбирається в хімії.
А в ідеалі справжній еколог – це ентузіаст. Саме такі люди і роблять найбільші справи для планети.
А отже запрошуємо на навчання за спеціальністю «Екологія» в Уманський державний педагогічний університет.





Наверх