Майстерність вчителя – студентам ВНЗ

Опубліковано: 09.11.2015, 15:16

На природничо-географічному факультеті існує давня традиція тісної співпраці зі вчителями шкіл міста та району. Однак, цього разу зустріч була особливою!

Яскравим заходом на факультеті стало ток-шоу «Хімія без меж», яке організувала кафедра хімії, екології та методики їх навчання спільно з вчителем-методистом ЗОШ № 5 ім. В.І. Чуйкова Гречин Ольгою Петрівною.

Головна мета даного заходу: формування професійної готовності студентів до організації позакласної роботи з хімії в загальноосвітній школі.

З вітальним словом до всіх присутніх звернувся декан природничо-географічного факультету Руслан Андрійович Якимчук, який подякував вчителям за плідну співпрацю, яка вже не один рік здійснюється між вчителями уманських шкіл та науковцями факультету.

Фото 1

Методист міського методичного об’єднання Тетяна Миколаївна Плющ звернула увагу на окремі напрямки підвищення фахової майстерності майбутніх вчителів хімії і наголосила, що тісна співпраця між школою та ВНЗ є запорукою зростання рівня як шкільної, так і вищої освіти.

Фото 2

Педагогічним досвідом організації позакласної роботи з хімії поділилася вчитель-методист Гречин Ольга Петрівна, яка акцентувала увагу на принципах та методиці проведення заходів, формах позакласної роботи.

Фото 3

Ток-шоу вийшло яскравим та насиченим. На якийсь час лекційна аудиторія 307 перетворилась на справжню хімічну лабораторію, прикрашену хімічними колбами із кольоровими розчинами, повітряними кульками, плакатами із хімічними жартами. Захід пройшов у теплій і дружній атмосфері та зібрав понад 60 учасників, серед яких студенти та викладачі природничо-географічного факультету, учні та вчителі шкіл міста

Фото 4

Учні підготували незабутні костюмовані виступи, які супроводжувались цікавими хімічними дослідами, піснями та танцями.

Фото 5 Фото 6

Студенти продемонстрували присутнім ефектні хімічні експерименти: «Хімічний світлофор», «Пінний фонтан», «Хімічний поріз», «Вулкан», які викликали бурхливі оплески присутніх.

Фото 8 Фото 7

Такі заходи мотивують як студентів, так і школярів до поглибленого вивчення хімії, окрім того це можливість зацікавити учнів предметом, показати, що хімія є не тільки фундаментальною шкільною дисципліною, а ще й і цікавою наукою з безліччю повчальних та захопливих експериментів.

Колектив кафедри хімії, екології та методики їх навчання висловлює вдячність Гречин Ользі Петрівні за плідну співпрацю та допомогу в організації даного заходу.

Фото 9


Наверх