Майстер-клас проведення уроку – форуму з використанням інтерактивних технологій

Опубліковано: 21.11.2015, 7:41

19 листопада за участі науковців кафедри хімії, екології та методики їх навчання та аспірантів, студентів 2 та 5 курсу природничо-географічного факультету і вчителів хімії та основ здоров’я Уманської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів № 11 організовано майстер-клас проведення уроку – форуму з використанням інтерактивних технологій на тему: «Охорона навколишнього середовища від забруднення нафтопродуктами при переробці вуглеводневої сировини та використання продуктів переробки». Організаторами виступили: зав. кафедри хімії, екології та методики їх навчання, професор Совгіра С.В., к.х.н., доц. Валюк В.Ф., спеціаліст вищої категорії, вчитель-методист з основ здоров’я ЗОШ № 11 Сатанівська О.Д., спеціаліст вищої категорії, вчитель хімії ЗОШ № 11 Ситник Л.О.
Урок-форум включав теоретичну та практичну частину. Під час теоретичної частини уроку проведено науково-практичну конференцію з проблем промислових та побутових відходів і їх переробки й утилізації. Зокрема, прозвучати такі доповіді: «Екологічні проблеми, пов’язані з використанням нафти та нафтопродуктів», «Використання переробки виробів із пластмас», «Альтернативні види палива», «Закони України про збереження навколишнього середовища» тощо.
Практична частина у формі майстер-класу дала можливість кожній групі учасників уроку-форуму самим відібрати і сортувати побутові відходи на 4 групи: синтетичні та природні полімери, вироби із заліза, органічні та харчові відходи; запропонувати способи їх переробки.
Захід пройшов в атмосфері творчості та на високому емоційному фоні.
7

1

2

3

4

5

6


Наверх