Природничому – 85!

Опубліковано: 14.12.2015, 10:22

Природничо-географічний факультет – єдиний факультет Уманського державного педагогічного університету ім. Павла Тичини, який існує з дня його заснування.
1
11 грудня з нагоди ювілею на факультеті було проведено виховний захід «Від витоків історії природничо-географічного факультету до сьогодення», у якому взяли участь не лише нинішні викладачі та студенти факультету, але й заслужені ветерани праці – поважні та шановані наставники: професор Казидуб Г.О., доценти Гончаренко Г.Є., Шулдик В.І., Осадчий О.С., Чорна Г.А., старший викладач Вовк Л.С., диспетчер факультету Пономаренко Н.О., лаборанти Параніч Н.А., Кецкало К.Г., Худолій В.І.
Фото 3 Гончаренко Фото 4 Шулдик Фото 2_Казидуб
Аудиторія учасників свята поринула в далекі спогади очевидців становлення та розвитку факультету. Деканом Якимчуком Р.А. було наголошено про значущість окремих віх та постатей в історії природничо-географічного факультету, донесено до студентства заслуги викладачів, які у складні повоєнні роки прикладали неймовірних зусиль для підготовки фахівців біологів, хіміків і географів найвищого ґатунку.
Велику роботу напередодні 85 річниці факультету було виконано проф.Половкою С.Г., який за документальними фактами зумів відтворити з великою точністю історію кафедри географії та методики її навчання.
Фото 5 Половка
Також представили історію кафедри біології та методики її навчання та кафедри хімії, екології та методики їх навчання проф. Совгіра С.В. та доц. Красноштан І.В.
Організацію такого заходу вміло забезпечила заступник декана з виховної роботи Смачелюк В.О., яка таким дійством зуміла переконати присутніх студентів, що освіченій людині потрібно знати як свою власну історію, так і поважати й шанувати тих, хто її творив.

Фото 7_


Наверх