Пам’яті героїв Крут.

Опубліковано: 29.01.2016, 9:23

На вас, завзяті юнаки,

Що возлюбили Україну,

Кладу я кращії гадки,

Мою сподіванку єдину

Викладачі та студенти природничо-географічного факультету брали участь у заходах, щодо вшануванні пам’яті подвигу українських юнаків, які героїчно боронили Вітчизну у бою під Крутами в січні 1918 року.

4

Особливістю бою під Крутами є те, що в ньому на захист Української Народної Республіки в умовах політичної та управлінської неспроможності тогочасної української влади добровільно стали київські студенти, гімназисти та юнаки військової школи супроти ворога, який мав багаторазову чисельну перевагу.

Згадаймо доблесть молодих людей, які десятки років перед нами мріяли і боролися за сильну Українську державу. Їхній подвиг – це наші святощі, єдині й нероздільні для всіх, хто живе на українській землі. Повертаймося до своїх основ і вчімося після всіх минулих випробувань жити як одна велика й сучасна нація, що має власну історію, поважає себе і здатна досягти найвищих цілей.

Однією з найтрагічніших її сторінок є бій під Крутами, в результаті якого краща українська молодь розплатитися своєю кров’ю.


Наверх