Студенти-географи відвідали сучасне тваринницьке господарство

Опубліковано: 24.07.2016, 10:01

Вже традиційно студенти 3 курсу спеціальності «Географія» в рамках комплексної фахової практики з навчальних дисциплін Географія світового господарства, Фізична географія України і Ландшафтознавство (старший викладач Кугай М. С., доцент Кравцова І. В.) відвідують одне з передових тваринницьких підприємств Черкащини і всієї України ТОВ «Дзендзелівське», що в с. Іваньки Маньківсього району.

Фото 1. Територія підприємства ТОВ «Дзендзелівське». Територія підприємства ТОВ «Дзендзелівське».

Молочно тваринницька ферма вразила своїми масштабами (загальна кількість поголів’я 1100, з них 520 – високопродуктивних корів) та приємно здивувала гарними умовами утримання худоби і комфортними умовами праці людей. Працівники підприємства ознайомили студентів із структурою підприємства, продемонстрували, як відбуваються сучасні процеси годівлі, доїння корів, заготівля корму тощо. Цікаво, що весь процес інформатизований, досьє на кожну тварину та її нащадків зберігається в комп’ютерній базі. Найбільш дивовижним виявилося те, що всю ферму обслуговують лише 38 осіб.

Фото 2. Процес доїння. Процес доїння.

Фото 3. Хвилинка релаксу. Хвилинка релаксу.

Фото 4. Обідня перерва.Обідня перерва.

Фото 5. «Досьє» на корову. «Досьє» на корову.

На дегустації молока студенти-практиканти могли переконатися в тому, що молоко має найвищий рівень, тобто екстракласу, що є результатом, в першу чергу, злагодженої роботою всього колективу.

Фото 6. «Пийте діти молоко, будете здорові!» «Пийте діти молоко, будете здорові!»

Про високу якість молока свідчить його збут на фабрику «Рошен» та Тернопільське підприємство «Молокія», що спеціалізується на виготовленні органічної молочної продукції.

Фото 7. Проводжаємо молоко в далеку дорогу. Проводжаємо молоко в далеку дорогу.

Студенти і викладачі вдячні керівництву ТОВ «Дзендзелівське» за гостинний прийом, цікаву екскурсію та бажають високої продуктивності господарству, зростанню попиту на продукцію, підтримки з боку держави!


Наверх