Через терни до зірок

Опубліковано: 25.05.2018, 11:35

23-24 травня на базі Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини відбулась ХХ Міжнародна наукова конференція «Астрономічна школа молодих вчених», в якій взяли участь студенти, аспіранти, молоді вчені, викладачі та професори.
Конференція організована кафедрою аерокосмічної геодезії Національного університету та природничо-географічним факультетом і факультетом фізики, математики та інформатики Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини за сприянням Української астрономічної асоціації.
Відкриття конференції. Вступне слово д.ф.-м.н., проф. О. О. Железняка.
Виступ д.ф.-м.н., проф. В. Г. Лозицького на тему: «Сонце і життя на Землі». (Астрономічна обсерваторія Київського національного університету імені Тараса Шевченка).
Доповідь д.п.н., проф, зав. кафедри географії та методики її навчання О. В. Браславської на тему: «Формування предметної географічної компетентності особистості». (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини).
Виступ д.ф.-м.н., проф. О. О. Железняка на тему: «Загадка гравітації та прихованої маси». (Національний авіаційний університет, Київ).
Доповідь на тему: Сучасна астрономічна картина світу» д.ф.-м.н., проф. В. А. Захожай (Харківський національний університет ім. В.Н. Каразіна).
Виступ д.ф.-м. н., проф. А.П.  Відьмаченка на тему: «Порівняльні особливості вулканізму на тілах Сонячної системи». (Головна астрономічна обсерваторія НАН України).
Виступ канд. пед. н. І.М. Макаревич на тему: «Особистісний підхід до інформаційної діяльності студента-географа». (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини).
Доповідь викладача кафедри географії та методики її навчання О.А. Половки на тему: « Географічна наука і освіта на теренах нинішньої України в ХІХ столітті». (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини).
Виступ викладача кафедри географії та методики її навчання Р.В. Дідури на тему: « Моніторинг на вміст важких металів у сніговому покриві автотраси Київ – Одеса». (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини).
Учасники конференції під час пленарного засідання
За результатами конференції опубліковано збірник матеріалів, а молодих науковців відзначено сертифікатами.


Наверх