Поетичне побачення із Ліною Костенко

Опубліковано: 22.03.2019, 7:44

Бібліотека Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини за участю студентів та викладачів природичо-географічного факультету організувала поетичне побачення з творчістю Ліни Василівни Костенко, з її ліричною поезією, інтимною лірикою, віршами про природу, громадянськими, патріотичними творами.

На заході натхненно звучала поезія великої українки у виконанні студентів Пєтух Вікторії, Кравченко Наталії, Бучак Вікторії, Пастушок Сніжани, Півненко Владислави, Цілієвської Ангеліни.


Чарівні ведучі Наталія Сидоренко та Баришніна Анастасія ознайомили присутніх з історією життя та творчим шляхом Ліни Костенко. Присутнім розповіли про непросту долю української поетеси, становлення її особистості, життєві цінності, а також про доволі складні стосунки з представниками влади, розбіжність у поглядах з якими завжди була основною рисою її характеру.

У виконанні Владислава Тарасюка прозвучала пісня «Вечірнє сонце» на вірш Ліни Костенко.

Романтична і палка, лірична й патріотична, ніжна, мов перші дні весни, і неодмінно глибока. «Поезія – це завжди неповторність…» – писала Ліна Костенко. І ці слова чи не найкраще підходять для опису її власної творчості. Адже наскільки б різноманітною в поезії не була Ліна Костенко, її слова завжди захоплюють і сповнюють надії.


Наверх