Чорнобильська трагедія

Опубліковано: 26.04.2021, 9:52

26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС сталася одна з наймасштабніших трагедій людства. Вибух, який зруйнував життя тисяч людей і утворив багатокілометрову зону відчуження, назавжди закарбувався в пам’яті народів України та сусідніх країн.

З метою гідного вшанування подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС кафедрою географії та методики її навчання було проведено ряд виховних заходів. Викладач кафедри географії та методики її навчання, канд. геогр. наук Козинська І.П. організувала проведення конкурсу рефератів і презентацій на тему «Чорнобиль не має минулого часу» серед студентів-географів. У конкурсі взяли участь студенти І та IV курсів природничо-географічного та історичного факультетів. Участь у конкурсі взяли 27 студентів.

За результатами оцінювання робіт журі (голова: д.пед.наук, проф. Браславська О.В., члени журі: канд.геог. наук Козинська І.П. та викл. Барвінок Н.В.) визначило переможців конкурсу. За результатами рецензування першим місцем відзначено студентів І курсу Скляр Софію (ПГФ) (реферат) та Бондар Вероніку (ІФ) (презентація); друге місце поділили між собою студенти IV курсу Кіяновська Тетяна, Мельник Владислав (ПГФ), (реферат) і студенти І курсу Ткаченко Дмитро та Пришлюк Ростислав (ІФ) (презентація). Третє місце здобули студенти І курсу Кравченко Анастасія (ПГФ) (реферат) та Романчук Наталія (ПГФ) (презентація). Підведення підсумків відбулося у форматі відеоконференції.

Ми пам’ятаємо героїв, які пішли з життя, самовіддано захищаючи людей від атомного лиха. Вічна їм пам’ять!

Викладачі та студенти хвилиною мовчання вшанували подвиг героїв.


Наверх