Виробнича практика екологів на підприємствах

Опубліковано: 22.11.2021, 12:32

Згідно навчального плану виробнича практика здобувачів 4 курсу ОП «Екологія» (у39/3, 48 групи) проходили упродовж 4 тижнів із 18.10. по 12.11.2021 р. Практика здубувачів здійснювалася на дослідній станції тютюнництва та ДП «Уманське лісове господарство» (керівники: викладач Гончарук Віталій, доцент Вітенко Володимир).

Під час проходження практики здубувачі взяли участь у застосуванні технології вирощування різноманітних сортів та гібридів тютюну та цукрового буряку. В теплицях вивчали особливості вирощування культур тютюну. Крім цього, вивчалися фенологічні фази росту та розвитку нових селекційних форм на дослідних полях цієї установи.

Під керівництвом фахівців лісового господарства практиканти проводили помітку дерев для подальшого проведення санітарної рубки, ознайомилися з термінологією, яка широко використовується в лісовому господарстві, наприклад, таксація, яка дає змогу встановити приблизний запас деревини на певних кварталах лісу.

 Головний лісничий довів до відома практикантів проблеми лісового господарства України та перспективи його розвитку на прикладі Уманського лісового господарства.


Наверх