Гуртуймося!!! Разом до спільних Перемог!!!

Опубліковано: 14.04.2022, 8:24

Нова реальність, в якій ми живемо вже сорок дев’яту добу, змушує по-іншому сприймати здавалося б такі звичні та повсякденні речі. Наш Дім… Робота… вулиці рідного Міста… квіти на підвіконні Нашого дому… робочий кабінет… вулиця Садова із вікна аудиторії № 311 центрального корпусу УДПУ імені Павла Тичини…

Сьогодні відбувається переоцінка Усіх і Всього, що наповнювало Наше з Вами МИРНЕ Життя. По-іншому ми мусимо працювати: по-іншому вести лекції, лабораторні роботи; по-іншому вчити ГЕОГРАФІЮ і не тільки… А також пам’ятати, що після ночі, завжди настає ДЕНЬ. Це географічна аксіома. Буде завтрашній день, про який ми повинні думати вже зараз. І наше ЗАВТРА – це профорієнтаційна робота факультету СЬОГОДНІ.

В університеті діють курси підвищення кваліфікації (КПК) вчителів (відповідальна – к.пед.н., доцент кафедри географії та методики її навчання Оксана Герасименко). Упродовж останніх тижнів на природничо-географічному факультеті працювали 5 груп слухачів. І це була прекрасна нагода познайомити вчителів, які викладають у різних закладах освіти України географію, біологію та хімію, з факультетом, кафедрами, матеріально-технічним забезпеченням, освітньо-науковими завданнями та програмами, над якими працюють науково-педагогічні працівники нашого славного університету. Тематика курсів – широка й актуальна. Лектори – досвідчені та знані науково-педагогічні працівники університету (к.геогр.н., доцент кафедри географії та методики її навчання Олексій Ситник, тема КПК: «Використання шкільного географічного майданчика для формування дослідницької компетентності учнів»; к.пед.н., доцент кафедри хімії, екології та методики їх навчання Наталія Горбатюк, тема КПК: «Методика розвитку критичного мислення в учнів на уроках хімії»; к.пед.н., доцент кафедри біології та методики її навчання Світлана Люленко, тема КПК: «Сучасні технології навчання дисципліни «Основи здоров’я»; к.пед.н., доцент кафедри географії та методики її навчання Оксана Герасименко, тема КПК: «Сучасні освітні технології вивчення географії в умовах НУШ»; старший викладач кафедри біології та методики її навчання Тетяна Небикова, тема КПК: «Удосконалення професійної компетентності вчителя біології».

Варто зазначити, що слухачі КПК дуже відповідальні та дисципліновані. Вони плідно та креативно працювали на заняттях. Відеозустрічі були надзвичайно творчими, добрими та натхненними. Взаємопідтримка, взаєморозуміння, злагодженість та організованість об’єднували всіх учасників освітнього процесу.

По завершенню КПК слухачі отримали не лише сертифікати, а й листи-вітання зі славного міста Умані, а також інформацію про освітні послуги, які надає Наш університет та факультет.

Тримаймося!!! І пам’ятаймо: Україна – держава славних людей і прекрасної, квітучої Землі!!! Все буде 603,7 тис. км2))) Слава Україні!!!


Наверх