Пройдено курси підвищення кваліфікації географами факультету

Опубліковано: 02.06.2022, 16:41

Вирішення нових завдань, що постали перед системою освіти в Україні, вимагає вироблення адекватної організаційної структури системи освіти, яка б забезпечувала перехід від принципу «освіта на все життя» до принципу «освіта впродовж усього життя».

Підвищення професіоналізму та майстерності педагогічних працівників є актуальним для сучасного суспільства, оскільки викладач має готувати студентів до вільного ринку праці, де перемагають лише висококваліфіковані фахівці, спроможні приймати самостійні рішення, бути актуальними, креативними і творчими. Але такі якості може виховати лише той науково-педагогічний працівник, який сам перебуває у творчому пошуку, у постійному самовдосконаленні. 

Курси підвищення кваліфікації завжди були рушійною силою на шляху особистісного зростання педагогів, але сучасні реалії внесли деякі корективи. Життя в умовах пандемії та війни змусило шукати нові форми роботи, які б дали можливість педагогу вдосконалювати свою педагогічну майстерність в дистанційному режимі.

Тому, в умовах дистанційного навчання географи природничо-географічного факультету (Браславська Оксана, Герасименко Оксана, Рожі Інна, Озерова Людмила) прослухали курси підвищення кваліфікації зі спеціальності: 014 Середня освіта (Інформатика) за напрямком «Використання інформаційно-комунікаційних та цифрових технологій в освітньому процесі», на тему: «Використання онлайн-інструментів для створення інтерактивних завдання». Успішно прошли тестування і отримали сертифікати.

Курси виявилися цікавими та змістовними. Атмосфера, яка панувала в колективі під час проходження курсів, говорить про те, що ми готові до змін, прагнемо бути кращими!


Наверх