Співпраця географів зі стейкхолдером

Опубліковано: 26.09.2022, 11:57

У вересні 2022 року відбулася робоча зустріч та підписання угоди про співпрацю між кафедрою географії та методики її навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Уманського та міським центром позашкільної освіти «Територія творчості». Під час підписання угоди були присутні: директор Уманського центру позашкільної освіти «Територія творчості» Наталія Латуринська, завідувач кафедри географії та методики її навчання Оксана Браславська та гарант освітньо-професійної програми підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014.07 Середня освіта (Географія) Андрій Максютов. На зустрічі були обговорені актуальні питання навчання та виховання молоді.

Університет вибудовує нові стосунки з давніми партнерами: роботодавцями в якості стейкхолдерів, що залучаються до розробки освітніх програм, організації навчальних практик, виконання кваліфікаційних робіт, спрямованих на вирішення актуальних потреб галузі.

«Угода закладає стале підґрунтя для організації різних форм взаємодії з позашкільними установами, зацікавленими в підготовці фахівців, орієнтованих на сучасний ринок праці» – наголосила директор Уманського центру позашкільної освіти «Територія творчості» Наталія Латуринська.

Обговоривши освітньо-професійну програму, що розроблена авторами проектної групи після консультацій із фахівцями Уманського міського центру позашкільної освіти «Територія творчості» м. Умань Черкаської області, учасники зустрічі дійшли спільного рішення: необхідності удосконалення підготовки фахівців за даною спеціальністю. Саме тому в освітньо-професійній програмі визначені сучасні компетентності, виходячи з видів і поставлених завдань географічної освіти магістрського рівня. Зокрема, фахові компетентності, які носять практичний характер і можуть бути використані у професійній діяльності майбутніх географів.

Наш колектив високо цінує результати такої співпраці.


Наверх