ЮНІ НАУКОВЦІ-ГЕОГРАФИ В МАЛІЙ АКАДЕМІЇ НАУК

Опубліковано: 24.01.2023, 8:02

У січні 2023 року, в надзвичайних умовах воєнного стану, не дивлячись на всі складнощі підготовки, відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук (в дистанційному режимі).

Учнівська молодь Уманщини, захоплюючись таємницями географічної науки, залучається до науково-дослідницької діяльності у МАН, адже виконання робіт з географії надає здобувачам освіти широкі можливості спробувати себе у науковому пошуку, побачити результативність власного дослідження, відчути радість від успіху.

Цьогоріч конкурсанти, крім написання дослідницьких робіт, брали участь у двох розділах: постерному захисті та науковій конференції. Слід відзначити цікавий географічний матеріал, представлений у роботах, вміння учасників конкурсу зацікавити слухачів обраною темою, чітке і правильне висловлення думки.

Учасники конкурсу представили свої роботи на належному науковому рівні, продемонстрували мультимедійні презентації, виявили неабияку ерудицію та знання матеріалу, високий рівень ведення дискусії та змістовність заданих запитань, культуру мовлення. Адже участь у Малій академії наук є тим стартовим майданчиком, який дає школярам перший досвід наукової діяльності, пошуку креативних рішень і презентації власних досягнень.

Члени журі, переглянувши роботи, заслухавши постерні захисти, виступи у науковій конференції визначили переможця І етапу Конкурсу. Впевнену перемогу здобула учениця 10-Б класу Уманського ліцею № 2 Олександра СКОРОМНА з роботою на тему «Сучасний стан та перспективи використання лісових рекреаційних пунктів Черкащини». Науковий керівник Тетяна БЕВЗ, учитель географії Уманського ліцею № 2. Рецензентом роботи виступила завідувач кафедри географії та методики її навчання, доктор педагогічних наук, професор Оксана БРАСЛАВСЬКА.

Вітаємо юних МАНівців, їхніх наставників, бажаємо творчої наснаги, успіхів та перемог в обласному етапі конкурсу!


Наверх