День землевпорядника України

Опубліковано: 10.03.2023, 16:47

10 березня 2023 року з нагоди Дня землевпорядника України на кафедрі географії та методики її навчання під керівництвом доцента Володимира КИРИЛЮКА та викладача-стажиста Томаса РОЖІ відбулося засідання круглого столу (за однойменною назвою).

З привітальним словом до присутніх звернувся декан природничо-географічного факультету професор Валерій МИКОЛАЙКО, зазначивши що розвиток суспільства в усі часи був пов’язаний із землею, яка і зараз залишається головним засобом для існування людства і джерелом суспільного багатства. В Україні професія землевпорядника завжди користувалася повагою.

Завідувач кафедри географії та методики її навчання професор Оксана БРАСЛАВСЬКА зазначила, що зараз в Україні проводиться земельна реформа, і саме землевпорядники є її безпосередніми виконавцями. Від їх професіоналізму залежить, наскільки по-господарськи використовуватиметься земля, в якому стані вона буде передана нащадкам.

До обговорення означеної теми долучилися гарант освітньої програми Геодезія та землеустрій доцент Олексій СИТНИК, доцент Ірина КРАВЦОВА, доцент Оксана ГЕРАСИМЕНКО, доцент Андрій МАКСЮТОВ, доцент Інна РОЖІ та викладач-стажист Томас РОЖІ, які відмітили значимість професії землевпорядника, попит на ринку праці, побажали всім мирного неба, подальших творчих та наукових звершень.

Здобувачі вищої освіти спеціальності 193 Геодезія та землеустрій Марія ЯВОРСЬКА, Анастасія МУРАВЕЙ та Владислав ДЯЧЕНКО поділилися своїми враженнями від перших місяців навчання та розповіли чому вони обрали саме цю професію.

Щиро вітаємо з професійним святом усіх землевпорядників України, тих хто обрав своєю діяльністю працю на рідній землі, хто турбується про її стан та родючість, про її сьогодення і майбутнє!


Наверх