Вдосконалення майстерності викладачів у використанні онлайн-інструментів при викладанні біологічних дисциплін

Опубліковано: 21.03.2023, 13:05

Сьогодні, коли значна кількість закладів освіти працює дистанційно, перед педагогічними працівниками постає проблема вибору онлайн-інструментів для практичної роботи: створення карток, тестів, дидактичних завдань, з якими здобувачі могли б працювати в асинхронному режимі та, які були б для них цікавими, новими й захоплюючими.

Дієвість інтерактивних засобів навчання вже давно доведена. Адже коли студент не просто вчить теорію, а може побачити захопливі можливості застосування своїх знань заняття перетворюються на яскраву мандрівку. І саме завдяки ресурсам Інтернету, таку подорож може здійснити будь-який здобувач окремо або разом з групою.

У рамках самоосвіти науково педагогічні працівники кафедри біології та методики її навчання Тетяна НЕБИКОВА, Альона ЗАБОЛОТНА, Олена МАНЗІЙ, Тетяна ПОЛІЩУК, Тетяна НОВІКОВА вдосконалили свої навички використання онлайн-іструментів, пройшовши стажування на тему «Використання онлайн-інструментів для створення інтерактивних завдань», яке відбувалося з 13 по 17 березня 2023 року.

На курсах викладачі розглянули та вдосконалили свої знання про надзвичайно ефективні онлайн-ресурси, які в застосуванні зручні та зрозумілі, але які додають інтерактивності заняттям. Ними було з’ясовано, що найбільш популярними є такі онлайн сервіси:

Learning Apps – онлайн-сервіс, за допомогою якого учитель може створювати та зберігати різноманітні мультимедійні дидактичні вправи. Цей конструктор інтерактивних завдань, дає можливість перевірити та закріпити знання в цікавій ігровій формі у синхронному та асинхронному режимах.

Kahoot! – онлайн-сервіс, за допомогою якого можна створювати вікторини, тести, дидактичні ігри для учнів і успішно їх використовувати в освітньому процесі.

Canva – безкоштовний графічний редактор, який чудово підходить для дизайну. Сервіс дозволяє швидко та легко створювати дизайнерські та авторські пости, креативні відео, презентації.


Наверх