Відкрита лекція фахівця-практика для магістрів-екологів

Опубліковано: 23.02.2023, 15:49

Останні десятиріччя характеризуються глибоким переосмисленням шляхів подальшого економічного розвитку суспільства, упровадження принципів сталого розвитку. Одним з інструментів реалізації цього принципу є екологічний менеджмент. У прийнятому на світовій конференції ООН зі сталого розвитку «Порядку денному на ХХІ сторіччя» підкреслено, що екологічний менеджмент потрібно віднести до ключової домінанти сталого розвитку і одночасно до вищих пріоритетів промислової діяльності й підприємництва. Це обумовлює актуальність вивчення дисципліни «Екологічний менеджмент і аудит».

23 лютого в рамках дисципліни «Екологічний менеджмент і аудит» проведено відкриту лекцію на тему: «Екологічний менеджмент як напрям природоохоронної діяльності». Для розкриття питань управлінської діяльності запрошено до читання лекції фахівця-управлінця, директора Гайсинського держлісгоспу Віталія ЩУРА. Модератор аудиторного заняття – Віталій ГОНЧАРУК. Лекція відбувалася в онлайн-форматі для здобувачів другого магістерського рівня ОП Екологія.

Лектор означив такі питання: системи екологічного менеджменту, зокрема систему управління навколишнім середовищем, Міжнародні стандарти та рекомендації з екоменеджменту, методи та технології екологічного аудиту.

Присутні на лекції магістранти, викладачі високо оцінили професіоналізм лектора Віталія Щура.

В перспективі підписання угоди про співпрацю між Уманським державним педагогічним університетом імені Павла Тичини та Державним спеціалізованим господарським підприємством «Ліси України» Гайсинської філії лісового господарства.


Наверх