ЗНАТИ, ЩОБ ПЕРЕДБАЧИТИ; ПЕРЕДБАЧИТИ, ЩОБ ДІЯТИ (БЕЗПЕКА У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ)

Опубліковано: 17.05.2023, 15:08

Як ніколи актуальними є знання з цивільної оборони та навички поводження в надзвичайних ситуаціях.

Під час повномасштабної війни і дорослі, і діти потребують вдосконалення вмінь та навичок поводження в надзвичайних ситуаціях, поводженні з вибухонебезпечними предметами та надання першої медичної допомоги, адже від дій російської армії часто страждає мирне населення.

Пройти навчання можна навіть он-лайн, якщо немає можливості відвідувати уроки в звичному форматі. Викладачами кафедри біології та методики її навчання Ігорем Красноштаном, Олегом Поліщуком, Тетяною Поліщук, Тетяною Новіковою, Оленою Манзій, Альоною Заболотною та здобувачами вищої освіти Юлією Назаренко, Оленою Почкою, Дариною Сидоренко, Тетяною Частоколяною, Лілею Башкирцевою, Катериною Погорілою, Вікторією Земляною, Оленою Івановою були пройдені курси «Цивільна оборона та захист у надзвичайних ситуаціях» і «Навчання з підвищення ризиків від вибухонебезпечних предметів».

Здобувачі вищої освіти 37, 47 та у-24 груп разом зі своїми кураторами Альоною Заболотною, Оленою Манзій та Тетяною Поліщук успішно освоїли навички поводження в складних непередбачуваних ситуаціях, здобули навички домедичної першої допомоги та самодопомоги. Під час навчання були розглянуті наступні теми:

  1. Як підготуватися до надзвичайної ситуації.
  2. Порядок дій у разі настання надзвичайної ситуації.
  3. Безпека під час надзвичайної ситуації.
  4. Перша домедична допомога.
  5. Безпека в мережі: поради для дорослих і дітей.
  6. Організації, що допомагають у разі надзвичайної ситуації.
  7. Що потрібно знати про небезпеку мін та вибухонебезпечних предметів.
  8. Небезпечні території та правила безпечної поведінки в умовах наявності мін та ВНП.
  9. Проведення у навчальних закладах занять з інформування про небезпеку мін та ВНП.

По завершенні навчання всі учасники отримали сертифікати, що засвідчують успішне засвоєння отриманих знань, вмінь та навичок.

За результатами проходження курсу «Навчання з підвищення ризиків від вибухонебезпечних предметів» курсанти отримали сертифікат EORE-тренера, який надає можливість розповсюджувати повідомлення щодо ризиків від ВНП серед дітей і дорослих в організаціях, підприємствах, компаніях по території всієї України і формувати в них навички безпечної поведінки.


Наверх