Онлайн-вебінар зі здобувачами ОС «Магістр» спеціальності 014.06 Середня освіта (Хімія) на тему: «SOFT SKILLS: виховуємо приязні взаємини в колективі»

Опубліковано: 30.10.2023, 15:37

Soft skills («мʼякі» навички, гнучкі компетентності) – це особисті характеристики, завдяки яким людина може успішно взаємодіяти в команді під час розв’язання будь-яких питань. Щоб бути висококваліфікованим спеціалістом, окрім профільної освіти, необхідно мати досвід роботи у своїй сфері та вміти працювати в команді. Саме тому, 30 жовтня 2023 року було проведено онлайн-вебінар для здобувачів освіти ОС «Магістр» спеціальності 014.06 Середня освіта (Хімія) на тему: «Soft skills: виховуємо приязні взаємини в колективі» у форматі дружньої розмови.

Під час спілкування гарант ОП Середня освіта (Хімія) Наталя Горбатюк розповіла про поняття «soft skills», що формуються протягом життя під впливом виховання і життєвого досвіду. Наприклад, хтось досконало володіє власними переживаннями з дитинства, а когось обставини змушують з часом навчитися контролювати власні емоції.

Найчастішими і найзатребуванішими гнучкими компетентностями є: вміння працювати в команді; критичне мислення; лідерство; креативність; вміння дотримуватися дедлайнів; відповідальність та дисциплінованість. Усі ці навички потрібні в будь-якій сфері нашого життя, однак для їх розвитку необхідно більше часу та терпіння.

Зустріч була наповнена запитаннями від студентів, що свідчило про їхню зацікавленість темою щодо розвитку «мʼяких» навичок.

 

 


Наверх