Участь здобувачів освіти у Міжнародній літній школі

Опубліковано: 10.09.2023, 14:00

Здобувач вищої освіти ІІ курсу ОС «Бакалавр» ОП Середня освіта (Географія. Біологія та здоров’я людини) Іванна Миронюк цього літа взяла участь та успішно завершила двотижневе навчання в Міжнародній літній школі «Environment and civilization. GEOGRPAHY for sustainable development» від Університету імені Адама Міцкевича.

Потрібно відзначити, що відбір майбутніх учасників Літньої школи проходив на конкурсній основі та з поміж більше ніж 100 заявок.

Програма Міжнародної літньої школи, що проходила з 27.08-02.09.2023 року включала заняття, присвячені питанням сталого розвитку суспільства з точки зору знань, розроблених географічними науками, маючи на увазі сучасні цивілізаційні виклики, пов’язані з впливом людини на біосферу, атмосферу, літосферу, гідросферу та педосферу.

Тематика занять стосувалася глобальних кліматичних змін, що відбуваються в даний час, їх впливу на функціонування природного середовища та суспільства, методів пом’якшення наслідків та адаптації до поточних змін.

У рамках занять були представлені питання міжнародного співробітництва щодо сталого розвитку в епоху зміни клімату, особливо діяльність, яка здійснюється в рамках Європейського Союзу та можливе ширше співробітництво з сусідніми країнами.

Були розглянуті питання просвіти населення, розвитку внутрішнього та міжнародного туризму.

Заняття проходили у аудиторіях та на відкритому повітрі, у культурному ландшафті Центральної Європи (західна Велика Польща). Зустрічі проводилися у формі лекцій, польових презентацій та дискусій командою спеціалістів у галузі наук про землю та навколишнє середовище факультету географічних та геологічних наук Університету Адама Міцкевича.

Учасники школи навчалися правильному академічному тімбілдінгу, дискутували та обговорювали переваги і недоліки європейської системи освіти. Також було представлено EPICUR Consortium та розглянуті кейси міждисциплінарних досліджень.

Перед від’їздом здобувачів освіти представники польського університету організували для них екскурсію та цікаві дружні розваги.

Участь у Міжнародній літній школі, лекції досвідчених викладачів, презентації фахівців з різних країн Європи та світу, вдале поєднання теоретичної частини та практичних занять – це чудова можливість отримання освітнього досвіду, який доступний завдяки академічній мобільності здобувачів вищої освіти.


Наверх