Обговорення участі студентського самоврядування у процедурах внутрішнього забезпечення якості ОП Середня освіта (Географія) зі стейкхолдером

Опубліковано: 28.11.2023, 8:37

У листопаді 2023 року відбулась зустріч гаранта ОП Середня освіта (Географія) за ОС «Магістр» доц. Андрія Максютова і членів проектної групи проф. Оксани Браславської та доц. Інни Рожі з директором Уманського міського центру позашкільної освіти «Територія творчості» Наталією Латуринською.

Учасники зустрічі мали можливість обговорили участь студентського самоврядування у процедурах внутрішнього забезпечення якості освітньої програми Середня освіта (Географія).

Наталія Латуринська (стейкхолдер освітньої програми) поділилася власним досвідом діяльності та зазначила, що нові вимоги до рівня підготовки здобувачів освіти і розвитку особистості призводять до необхідності впровадження сучасних механізмів їх комунікації, які дозволяють організувати освітній процес як ЗЗСО так і ЗВО у відповідності до потреб суспільства. Вона зазначила, що сьогодні вкрай важливим є врахування принципів дитиноцентричного навчання з метою врахування освітніх цінностей та потреб здобувачів, організація освітньої діяльності на засадах компетентнісного підходу.

Андрій Максютов зазначив, що для оцінки внутрішнього забезпечення якості навчання проводяться спільні засідання здобувачів вищої освіти з адміністрацією факультету, гарантом, групою забезпечення, стейкхолдерами, викладачами та представниками органів самоврядування, де аналізуються та обговорюються навчальні й робочі плани освітніх програм.

Оксана Браславська наголосила на тому, що в університеті органи студентського самоврядування реалізовують функції забезпечення якості вищої освіти, делегуючи своїх представників до робочих, консультативно-дорадчих органів; беруть участь в обговоренні та вирішенні питань удосконалення освітнього процесу; вносять пропозиції щодо удосконалення змісту освітніх програм та навчальних планів; беруть участь у проведенні внутрішніх та зовнішніх заходів з моніторингу та контролю якості вищої освіти; забезпечують реалізацію заходів щодо академічної доброчесності; контролюють дотримання академічної чесності у студентському і викладацькому середовищі; захищають права та інтереси студентів, які навчаються в університеті; беруть участь у вирішенні питань забезпечення належних побутових умов проживання студентів у гуртожитках та організації харчування студентів; вносять пропозиції щодо розвитку матеріальної бази університету та інше.

Гарант та група забезпечення на постійній основі реалізують вимоги щодо забезпечення якості освіти, продовжуючи вивчати думку здобувачів освіти і стейкхолдерів про оптимізацію освітньої програми, що в свою чергу реалізується заходами для покращення якості підготовки фахівців за відповідним напрямом підготовки.


Наверх